Parlagfű és allergia

Az allergiás betegségek folyamatosan növekvő számú megjelenése, a betegségek megjelenésének egyre fiatalabb és egyre idősebb kor felé való terjedése, az atópiás menetelés: a csecsemőkorban megjelenő ételallergiát, és atopiás dermatitist nagy valószínűséggel követő, rhinitis allergica, majd asztma kialakulásának genetikai és környezeti okai egyre ismertebbé válnak. Mindezen betegségek napjainkban nem gyógyíthatók, ezért hatásosabb prevencióval lehetséges a jelenleginél kedvezőbb körülmények megteremtése.

 

Gyomnövényünk, a parlagfű (Ambrosia artemisiifolia), erős allergenitásának és elterjedtségének következtében igen jelentős környezeti tényező. Pollenjével. szezonálisan mintegy 3 millió embert képes megbetegíteni Magyarországon.
A parlagfű elleni küzdelemben, a prevencióban való kitartó részvételhez meggyőző erejű lehet a pollen által kiváltott allergiás betegségek megismerése.
A genetikai háttér jelentőségét a funkcionális genomika hivatott kutatni, értelmezni, reményt nyújtani a hatásosabb preventív módszerek alkalmazásában.

A cikket elolvashatja, ha letölti a pdf-et!

Parlagfűkönyv-ajánlat + poszter - csomagban 2000 Ft

Kapható, megrendelhető a Kiadóban
:


AGROINFORM KIADÓ • 1149 Budapest, Angol u. 34. • Tel./fax: 220-8331
E-mail: kereskedelem@agroinform.com • www.agroinform.com